Cvikker Látszerész Boltok – Siófok

Az UV-védelem

Az ultraviola sugárzás a fény nem látható hullámhossztartományában található, és mint ilyen, nehezen érzékelhető veszélyforrás!

Ma már közismert az UV-sugárzás számtalan, az emberi szervezetre gyakorolt káros hatása; szemészeti szempontból leginkább a szürkehályog (cataracta) korai kialakulásáért tehető felelőssé, megfelelő védelem hiányában!

Tény, hogy a mérhető UV terhelés egyre fokozódik az ózonpajzs vékonyodásával, ezért hazánk mérsékelt égövi elhelyezkedése miatt, szinte egész évben indokolt egy megfelelő minőségű napszemüveget magunknál hordani.

A hangsúly a minőségen van! Ez ugyanis a megfelelő UV szűrésen túl (ami egyébként egy korszerű optikai – színtelen – lencsétől is elvárás ma már) garantálja viselőjének a torzításmentes képalkotást, a színtorzítás és a kontrasztromlás kiküszöbölését; valamint esetleges meghibásodás, sérülés esetén néhány évig az alkatrész utánpótlás vagy cseredarabok biztosítását!

Optikai szaküzletekben dioptriás kivitelben is készíttethet napszemüveget, sőt sok napszemüvegmodell lencséje is biztonságosan cserélhető színezett optikai lencsére, így biztosítva Önnek igazán egyedi napszemüveget!

napszemüveg

Szaküzletekben számos úgynevezett előtétes optikai szemüvegkeret modell is elérhető, amely szintén hasznos alternatívája az UV elleni hatékony védekezésnek, akárcsak a felcsíptethető előtétek, amelyek a kívánt formára alakíthatóak, így minden szemüvegkerethez használhatóvá tehetők.

Bármilyen kivitelű napszemüveg is készül Önnek, érdemes relatíve nagy méretű fazont vagy a kisebb, de erősebben ívelt modellek közül választani, mert fontos, hogy a ferdén beeső fénysugarak se jussanak a szemébe, így tovább csökkentheti a veszélyt!

Nem szabad megfeledkeznünk a gyermekek megfelelő védelméről sem! Sok esetben látni, hogy míg a szülők akár több, igazán márkás darabot is használnak, a gyereknek nincs is napszemüvege! Egy kisgyerek egész nap a szabadban van, óriási UV terhelésnek kitéve ezzel szemeit! Ön, mint felelős szülő, mindig adjon gyermekére megfelelő napszemüveget, ha Ön is hordja (és hordja!), a gyermek sem fog tiltakozni! Így máris sokat tett gyermeke szemeiért!

A napszemüvegek, mint minden egyéb szemüveg is, egyedi beállításokat igényelnek a vásárláskor, ezért mindig szakmailag megbízható helyen vásároljon napszemüveget (is)!

 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...