Cvikker Látszerész Boltok – Siófok

Kézzel fogható virtuális valóság

Egyedülálló, nagyon hasznos, látványos, érdekes, átütő, óriási! Ez igen!

Így jellemezte munkatársunk azt a világújdonságnak számító eszközt és eljárást, amelyet az elsők között próbálhatott ki Siófok meghatározó optikai szaküzletében, a CVIKKER Látszerész Boltban.

– Mi ez a szerkezet és miben jelent újdonságot?- kérdezem a több üzletből álló, immár 15 éve működő vállalkozás vezetőjét.

Virtuális valóság szoftver

– Ez az egyedülálló, iPad-en futó, teljesen interaktív program egy speciális kamera és egy szemüvegkeretre szerelhető mérőeszköz segítségével fotókat és videókat készít vásárlóinkról különböző szemüvegkeretekben, valós körülmények között szemlélteti az egyes szemüveglencse típusok közötti különbségeket, és a szemüvegek elkészítéséhez nélkülözhetetlen méréseket rendkívüli pontossággal képes elvégezni.

– Pontosan mit jelent ez? Milyen különbségekről van szó?

– Nézzük meg!-mondja vendéglátóm. Néhány beállítás, és az iPad-en „keresztülnézve” máris tapasztalhatom, hogyan látnék egy fényre sötétedő, vagy egy polarizált szemüveglencsével. Még látványosabb a különbség, amikor a megszokott olvasószemüvegem helyett egy munkaszemüveg lencsét, vagy egy multifokális lencsét „próbálok ki”!

Hoya virtuális valóság

– Nagyon életszerű a látvány, és szembetűnőek a különbségek! Hol és kinek elérhető ez a lehetőség?

– Kis túlzással bárkinek, bárhol! A hordozható készülék akár a vizsgálat után, a rendelőben, akár az eladótérben segítheti mindenre kiterjedően meghatározni az ideális szemüveglencse típusát, és itt a fentieken túl a különböző vékonyítási eljárások vagy a megfelelő felületvédő, illetve szűrőrétegek kiválasztásáról is beszélek Bárki, még a végső döntés vagy vásárlás előtt tehet egy próbát!
Talán a prémium kategóriájú, és így magasabb árú lencsék esetében a legkiemelkedőbb ez a lehetőség! Nehéz, egy sokszor évekre szóló döntést úgy meghozni, hogy igazából „csak” elképzelni lehet, mi várható egy adott szemüveglencsétől vagy rétegtől! Erre a vásárlói igényre kínálunk kiváló megoldást!

Hoya VisuReal iPadre

Az eszköz másik nagy erőssége a ma elérhető legpontosabb és legkorszerűbb, digitális optikai mérés! Az adott megrendelő egyedi és tökéletesen pontos adatait online továbbítjuk a lencsegyárba, majd az onnan érkező, készre gyártott szemüveglencséket a saját műhelyünkben csiszoljuk be a választott keretbe. Ez kivételes pontosságot és biztonságot jelent úgy vásárlóink, mint a mi számunkra.
Talán a folyamat legszebb pillanata, amikor a számos mérés, a pontos munka és a szakértelem eredményeként egy tökéletes szemüveget adhatunk át elégedett vásárlóinknak! Azt hiszem, ez minden hivatását lelkiismeretesen végző szakember álma! Én elmondhatom, hogy akik hozzánk ellátogatnak, biztosan számíthatnak szakértelmünkre, elhivatottságunkra, empátiánkra és nem utolsó sorban azokra a technikai vívmányokra és eszközökre, amelyeket a környéken kizárólag mi tudunk vásárlóink rendelkezésére bocsátani!
A szerkesztő javaslata: akinek felkeltette a kíváncsiságát ez a valóban hasznos és érdekes újdonság, tegyen egy próbát, megéri! A boltban mindenki nagyon érti a dolgát, csupa készséges, mosolygós szakember végzi az ide betérők igazi kiszolgálását. Ráadásul nincs vásárlási kötelezettség, a „csupán” érdeklődőket is szívesen látják!

 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...