Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Ki az az optometrista?

A furcsa nevű szakma gyakorlói ma már – szerencsére – egyre több optikában folytatják áldásos tevékenységüket!
Szakmai kompetenciájuk, hatáskörük, a nem megfelelő látásélesség okainak feltárására, azok optikai módszerek és eszközök segítségével történő javítására, valamint indokolt esetben más szakemberek bevonásának javaslatára terjed ki.

Magyarul, ha az Ön látása nem megfelelő, az optometrista kideríti, hogy ez a hiba mi okból áll fenn, szemüveges vagy kontaktlencsés korrekciót rendel Önnek, illetve amennyiben a probléma nem oldható meg ilyen eszközökkel vagy felmerül egyéb (pl. belgyógyászati, szemészeti, stb.) ok lehetősége, a megfelelő szakemberhez irányítja Önt!

optometrista

Magyarországon közel húsz éve folyik az optometristák főiskolai képzése, melynek során három éves, kimondottan a látás anatómiai, élettani, optikai alapjait magában foglaló, magas színvonalú oktatásuk valósul meg.

Ezen tudás NEM áll rendelkezésére a szemüvegfelírást csak „elleső”, egyébként más szakterületen képzett és járatos, szintén optikai (szak)üzletekben dolgozó, látszerész kollégáknak! A jelenlegi jogszabályok szerint látásvizsgálatot csak szemész szakorvos és optometrista végezhet!

Látása nagy kincs, mindig szakemberrel vizsgáltassa, és csak megbízható eredmény alapján készíttessen szemüveget vagy kontaktlencsét!

 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...