Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Multifokális lencse mindössze 6990 Ft-ért. Lehetséges ez?

Határozottan kijelenthetem: ez ÁTVERÉS!!!

A multifokális vagy már néven progresszív szemüveglencsék legfőbb jellemzője, hogy a távolra és a legkisebb közeli távolságra rendelt dioptriaértékek között egy úgynevezett optikai csatornát vagy folyosót tartalmaznak, amely finom átmenettel köti össze a két végső dioptriaértéket, így segítve az éles látást a lencse minden pontján át (az optikai csatornán belül), a megfelelő távolságokra.

Multi és multi között azonban óriási különbségek lehetnek, sőt vannak!

A majdani felhasználó látáskomfortját és a megszokási problémák számát nagymértékben befolyásolja az optikai csatorna hossza, szélessége, valamint a csatorna szélein/ oldalain átnézve tapasztalható torzítások erőssége és „keménysége” (az éles és a homályos területek közti átmenet hiánya, illetve optimalizálása).

progresszív/multifokális szemüveglencse

Egy helyesen megválasztott multifokális szemüveglencsének mindig összhangban kell lennie a fénytörési hiba jellegével, a felhasználó életkorával és egyedi igényeivel, valamint, sajnos csak legutolsó szempontként, anyagi lehetőségeivel! Ellenkező esetben az elkészült szemüveg nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket!

Természetesen nem állítom, hogy kizárólag a legdrágább lencsetípusok az üdvözítőek, de azt mindenképp tudni érdemes, hogy egy lencse mitől kerül annyiba, amennyibe, hogy Önnek miért és mire van szüksége! Ebben – hitem szerint – kizárólag olyan szakember tud segíteni Önnek, aki szakmailag megkérdőjelezhetetlen, türelmes és személyre szabottan tud választani a ma már óriási kínálatból!

Általános szabályként kijelenthetjük, hogy 2012-ben Magyarországon 30-40.000,-/pár alatti áron minőségileg legalább jónak elfogadható, ár-érték arányban a bifokális lencséket felülmúló, garanciális, legális helyről származó multifokális szemüveglencsét nem lehet komoly ajánlatnak tekinteni!

Mint minden megelégedéssel viselt szemüvegnek, a multifokálisnak is a helyes látáskorrekció az alapja! Ezért minden szemüveg-készíttetés előtt ellenőriztesse látását szakemberrel, tehát szemész szakorvossal vagy optometristával!

 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...