Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Multofokális vagy bifokális szemüveglencse?

Egyértelműen multifokális lencse!

A mai kor támasztotta kihívásoknak Ön is csak egy korszerű multifokális szemüveglencse segítségével tud megfelelni!

progresszív/multifokális szemüveglencse

Gondolja végig, hogy egy átlagos napja során hányszor és hányféle távolságra kell tekintenie?! Megszámlálhatatlanul sokszor, sokra! A távolra tekintés mellett látnia kell az olvasnivalókat, az óráját, a telefonját, a pénzt, a műszerfalat, a számítógép monitorját és billentyűzetét, a beszélgetőpartnerét, a lépcsőt, és még számtalan egyéb dolgot, amelyek mind-mind különböző távolságra vannak a szemétől, azaz más-más dioptriaértékkel láthatók élesen.

Bifokális lencseHa még azt is figyelembe vesszük, hogy ezek között pásztázik egész nap, belátható, hogy csak egy olyan szemüveglencse nyújthat Önnek megfelelő segítséget, amely minden fent említett távolságra történő éles látáshoz tartalmazza a megfelelő dioptriaértékeket.

A bifokális lencsék, mint azt az elnevezésük is mutatja, csupán két távolságra biztosítanak éles képet, azok között is egy határozott választóvonal érzékelhető, amelyen áthaladva szemével zavaró és erőteljes képugrást, képeltolást, úgynevezett prizmahatást tapasztalhat.
 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...