Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Szemüveg vagy műtét?

Hazánkban körülbelül húsz éve elérhetőek a fénytörési hibákat műtéti úton javító eljárások. Ezek a műtétek a szem úgynevezett törőközegeit (a fénytörésben részt vevő képleteit) veszik célba, ezek (elsősorban a szaruhártya) fénytörését módosítják a kívánt módon és mértékben. Mára megbízható, kiforrott technikával történnek a műtéti beavatkozások, ezért általában biztonsággal ajánlhatók.

Legjobb eredménnyel a kisebb vagy közepes mértékű rövidlátás és a kisebb fokú astigmatizmus (torz leképzéssel járó fénytörési hiba) javításában vált be a műtéti korrekció, de egyéb területeken is egyre javuló tendencia figyelhető meg a tökéletesedő eljárásoknak köszönhetően.

látásjavítás

Azt mindenképp érdemes mérlegelni, hogy a műtéti eljárás a távoli látást érintő fénytörési hibák megoldásában jelent alternatívát, de a közeli látás javítására (olvasó szemüvegre) a műtétet követően is szükség lesz! A műtét után is gondoskodjon megfelelő napszemüvegről!

Mint minden műtéti beavatkozásnak, a látás-korrekciós műtéteknek is vannak kockázatai, illetve az optimális tartományon kívüli fénytörési hibák esetén az eredmény elmaradhat a várakozásoktól. Ezért azt javasoljuk, hogy döntés előtt alaposan mérlegelje a fenti információkat, illetve több intézetben is tájékozódjon!

A szemüveg hosszú évek óta tartja, sőt egyre inkább megerősíti meghatározó divatkellék státuszát, ezért a korábban, a választék hiányosságaival indokolt hiúsági szempontok nem állják meg a helyüket, a szemüveg jelenleg a legbiztonságosabb és legdivatosabb megoldás a fénytörési hibák javítására!
 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...