Cvikker Látszerész Boltok – Siófok

Szemüvegvásárlás…Mit kapunk a pénzünkért?

Manapság talán soha nem tapasztalt jelentősége, súlya van a fenti kérdésnek!

Ahogy egyre fogy az elkölthető pénzünk, úgy egyre többen figyelnek oda arra, hogy a lehető legjobb ár/érték arányt érjék el vásárlásaik során.
Nincs ez másként az optikákban történő vásárlások esetében sem.
E területen szeretnénk segítséget nyújtani az eligazodásban, felhívni a figyelmet néhány lényeges szempontra, amelyek szem előtt tartása nagy biztonsággal garantálhatja a lehető legjobb minőségű termék(ek) és szolgáltatás(ok) elérését a lehető legkedvezőbb áron.

Első lépésként szögezzük le: Olcsó húsnak híg a leve! Csodák pedig nincsenek!

Ha valahol azt halljuk, látjuk, hogy egy termék lényegesen olcsóbb, mint más helyeken, azonnal kezdjünk gyanakodni!
A reális piaci ár alatt kínálni valamit két módon lehetséges: haszon nélkül dolgozva, vagy az ajánlattól eltérő, más terméket eladva változatlan áron. Mindenkinek a képzelőerejére bízzuk, melyik tűnik reálisnak.

A mai vállalkozások számtalan adó-, és közteher fojtogató szorításában próbálnak fennmaradni, alkalmazottakat foglalkoztatnak, üzlethelyiséget bérelnek, hirdetnek, fejlesztenek, stb.. Ezek finanszírozása mind a haszonból lehetséges (ha nehezen is). Tehát a haszon nélküli forgalmazás (szinte) kizárható lehetőség egy működő vállalkozás esetében.
Marad a helyettesítő termék eladása egy minőségi termék neve alatt! Ez a módszer azonban kellemetlen meglepetéseket okozhat a vásárlást követően. A szemüveglencse gyártók, legalábbis a minőségi gyártók, ma már garanciakártya kiadásával szavatolják a termékeik minőségét, illetve ennek felmutatásával érvényesíthetőek a 2, illetve 3 éves(!) garanciaidő alatt felmerülő minőségi kifogások! Ennek hiányában az esetleges problémák vitákra adhatnak okot.
Ha Ön minőségi terméket vásárol, mindig kérje a garanciakártyát, amely biztosítja Önt arról, hogy valóban azt a terméket kapta, amelyet ajánlottak Önnek, illetve a reklamációk kezelése is egyértelmű, egyszerű folyamat lesz a későbbiekben.

szemüvegvásárlás

Amennyiben Ön ragaszkodik egy bizonyos minőséghez, mindenek előtt válasszon olyan üzletet és/vagy szakembert, ahol maximális bizalmat érez!

A szemüveg, illetve kontaktlencse rendelés ma már határozottan bizalmi kérdés. Egy alapos vizsgálat alkalmával számtalan személyes információ megadása lehet szükséges. A legtöbb páciens visszajár, ragaszkodik egy olyan személyhez, aki emberileg szimpatikus, szakmailag megbízható; és korrekt, alapos, érthető magyarázattal is kiegészíti a vizsgálat eredményeit, szakértő tanácsot tud adni a készítendő szemüveggel vagy kontaktlencsével kapcsolatban.
Az olyan szakember, aki mindig, minden kérdésére tudja a választ, teljes egészében ismeri a szakmáját, biztosíték arra, hogy Ön a legjobbat kapja a lehető legjobb áron!
Egy bonyolultabb szemüveg például súlyos anyagi áldozatokat kívánhat Öntől, mindenképp érdemes alaposan utánajárni, hogy hol mit kínálnak az Ön pénzéért!
Egy szakmailag és a szolgáltatás minőségét tekintve is minden szempontból megfelelő szaküzlet komplex szolgáltatásáért általában érdemes akár magasabb árat is kifizetni, hiszen egy ilyen helyen ismerik a vásárlókat, teljes körű és szakmailag magas szintű kiszolgálást várhatunk el a továbbiakban is, minden esetben, tehát hosszú távon megtérül a befektetett bizalom!

Az optikai piacon minden igény kiszolgálására találhatóak szolgáltatók!

Önnek elsősorban azzal kell tisztában lennie, hogy mit szeretne kapni a pénzéért, majd érdemes egy kis kutatómunkát végezni, amely során feltérképezhető az Ön igényeinek megfelelő szaküzletek és szakemberek kínálata! Ha idáig sikeresen eljutott és meg van elégedve, azt javasoljuk, gondolja át a fentieket és csak ezután mérlegelje az anyagi kérdéseket (még ha azok fontossága és súlya jelentős is)!
Így a megvásárolt termék nem fog csalódást okozni, és nem kell az „Így is sokba került, és ráadásul nem is jó!” szomorú tapasztalattal együtt élnie 2-3 évet, a következő szemüveg készítéséig!
 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...