Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Munkaszemüvegek, munkaszemüveg-lencsék

A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék.

Mit érdemes tudni ezekről?

Általánosságban, mint az elnevezésük is utal rá, a tartós (minimum 3-4 órás) közeli munkavégzés okozta panaszok megelőzésére, megoldására alkalmasak. Tehát, aki napi legalább 3-4 órát ül monitor előtt vagy változó látótávolságon belül dolgozik (25-80cm, 25-150cm), illetve sokat olvas, tanul, jelentős előnyöket élvezhet egy munkaszemüveg-lencse használatával.

A munkaszemüvegek használatát megelőzően, távoli szemüveget viselőknek már 25 éves kortól ajánlhatóak a tartós tanulás, közeli munka, monitor használatból eredő panaszok (fáradt, égő szemek, szemkörüli fáradságérzés, kimerültség) jelentős csökkentését célzó stressz-mentesítő lencsék, amelyek kontrasztfokozó szűrőkkel kombinálva nagyon jó eredménnyel használhatóak.

munkaszemüveg

A 35-45 éves korosztály jellemző panaszai között az előbbiek mellett a kezdődő olvasási nehézségek is megjelennek, így más igényeket kielégítő lencsetípusok lehetnek megfelelőek. Különböző szélességű és mélységű látóterület egyidejű betekinthetőségét biztosítják, jelentős torzítások nélkül, így a hagyományos olvasószemüveg-lencse mélységi és a multifokális (vagy progresszív) szemüveglencsék szélességi korlátait egyaránt jelentősen kitolják.

Léteznek a kifejezett közeli (olvasó szemüveges) panaszokkal küzdő korosztály igényeinek is megfelelő, dinamikus munkaszemüveg-lencsék, illetve bizonyos erősség (közeli dioptriaérték) felett, körültekintően kiválasztott multifokális szemüveglencsék alkalmazásával tudjuk hatékonyan segíteni a panaszok megoldását.

A fenti, rövid áttekintés alapján is látható, hogy a mai kor kihívásainak könnyebben megfelelhetünk, ha a nekünk való, testre szabott munkaszemüveget használjuk, így az állandó, zavaró panaszok helyett az igazán fontos dolgokra koncentrálhatunk.

Végül, de nem utolsó sorban azt javasoljuk, hogy még panaszmentesség esetén is évente, de legalább kétévente ellenőriztesse látását, és minden esetben kérje szakember segítségét az önnek megfelelő szemüveglencse kiválasztásában!

 

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...