Cvikker Látszerész Bolt – Siófok

Javítható-e a karcos szemüveglencse?

Sajnos nem!

A mai műanyag szemüveglencsék felületére különböző minőségben ugyan, de (szinte) kötelezően valamilyen felületvédő réteg kerül a gyártás során. Ha egy lencsén látható karc keletkezik, az mindenképp a rétegen áthatolva érinti a lencse felületét is, tehát az optikai méreteket alapul véve mély karcnak számít. Ennek esetleges polírozása során a felületvédő réteg és a lencse alapanyagának egy része is „áldozatul” esne, így módosulna a dioptria és megszűnne a felületvédelem hatása is a kezelt területen.

Ezért a látható, és általában elhelyezkedésük miatt zavaró karcok megoldására csak a lencse cseréje jöhet szóba, amely bizonyos típusú lencsék esetében jelentheti a másik oldal cseréjének indokoltságát is (pl.: fényre sötétedő, színezett, összetettebb rétegezéssel ellátott lencsék).

A mély karcok keletkezésének kivédésére használjon megfelelő szemüvegtokot, és tisztítsa megfelelő technikával szemüvegét!

A szakértő válaszol

Mit kell tudni a munkaszemüvegekről?
A szemüveglencsék piacán egyre jelentősebb, de kevésbé (köz)ismert szerepet töltenek be az úgynevezett munkaszemüveg-lencsék....

Száraznak érzem a szemem, mit tehetek?
Ilyen panaszokkal sajnos egyre többen fordulnak hozzánk. Ennek oka, hogy az úgynevezett száraz szem betegség ma már szinte mindenkit érint....

Cikkeink közt új írás jelent meg, olvassa el Ön is!GYIK

Facebook

Vendégkönyv


Fazekas Roland
Rugalmas, türelmes eladók, kedves kiszolgálás, minőségi munkavégzés az...

Horváth Beáta
Kellemes környezetben udvarias, gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom...